Hvordan alarmen fungerer

Babyalarmer og baby alarmer er meget nemt at bruge. Senderen er simpelthen placeret i samme rum som barnet, med mikrofonen pegende direkte på barnesengen eller legerummet. Når baby alarmen er aktiveret, kan mikrofonen derefter afhente de lyde, babyen laver.

Du holder modtageren af babyalarmen. Mange baby alarm modtagere kører på batterier, samt via stikkontakten, og nogle babyalarmer sælges med en bælteclips, så du har friheden til at bevæge dig rundt i huset og haven. Faktisk kan nogle baby alarm modtagere hente transmission fra op til 120 meter væk eller mere, selv om det ikke anbefales, at du er så langt fra din baby.

Nogle babyalarmer kan også give din baby mulighed til at lytte til din stemme eller musik (fx en walkie-talkie type funktion, der hjælper med at lindre og berolige baby). Derudover har nogle baby alarmer fjernsynsskærme som giver dig mulighed for at se barnet med et lille kamera. Da disse skærme falder i pris, kan du forvente at se dem komme mere ud i de danske hjem. Du kan købe dem her for en rigtig god pris: Babyalarmer med videoovervågning

Uanset hvilken babyalarm du vælger at bruge, er det vigtigt at huske, at en baby alarm ikke har det formål at erstatte forældrenes tilsyn. Kontrol af din baby ansigt-til-ansigt er altid den bedste måde at finde ud af at han eller hun er i orden.

Et par ting at huske om at bruge babyalarmer:
  • Anbring aldrig senderen inden for rækkevidde af barnet
  • Check og udskift batterierne regelmæssigt
  • Test lyden, når du ændrer placeringen af senderen
  • Sørg for, at modtageren og senderen er inden for rækkevidde
  • Hvis der kommer indblanding fra trådløse telefoner, andre babyalarmer eller beton vægge, så skift kanal
  • Placer aldrig en babyalarm i eller omkring vand

Hvad skal du kigge efter, når du køber baby alarm:

  1. Strømforsyning
    Kig efter modeller, der anvender både el og batterier som deres strømkilde. Batterier giver dig mulighed for at bevæge dig i huset eller haven. Batteristrøm på begge enheder betyder, at du kan tage senderen og modtageren uden for huset. Nogle modeller babyalarm kan også have genopladelige batterier, som sandsynligvis vil spare dig for et par kroner, hvis du bruger batteristrøm ofte.
  2. Kanaler / Frekvenser
    Når transmissioner får interferens fra andre kilder for radiobølger, såsom trådløse telefoner eller andre babyalarmer, er det meget nyttigt at have et valg af frekvenser at vælge imellem. Prøv at vælge en baby alarm med mindst to muligheder.
  3. Lav batteri indikator
    Vælg en babyalarm med en lav-batteri indikator. Ellers kan du tro, at alt er godt, når rent faktisk batteriet er fladt, og du ikke lytter i det hele taget. En automatisk batteri-backup kan også være nyttigt.
  4. Lyd aktiveret lys på baby alarmen.
  5. Hvis du støvsuger, lytter til musik eller ser fjernsyn, kan du ikke altid høre støjen som din baby laver via din modtager. Hvis der er lys på baby alarm modtageren, der indikerer, at barnet laver støj kan være meget nyttig.
  6. Lydstyrkeregulering på babyalarmen.
  7. Du ønsker ikke at høre enhver lille lyd din baby gør (især hvis du prøver at sove), så en volumen kontrol kan være meget handy.
  8. Bælte clips til babyalarm.
Ekstra udstyr

Mange babyalarmer kommer med en bælteklip, som giver dig mulighed for at tage modtageren rundt med dig. De er ikke altid den mest behagelige ting, især hvis antennen er ret lang, så kig efter en baby alarm med god pasform.

Baby alarmer kan overvåge lyd og bevægelse, eller lyd, bevægelse og vision. Valget er op til dig og til en vis grad dit budget. Der er mange modeller af baby alarm at vælge imellem og mange måder at tilegne sig dem, herunder indkøb for babyalarmer online, fra butikker eller fra venner.